Известие

Collapse
No announcement yet.

Странна миризма от парното.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Странна миризма от парното.

Здравейте!
    Значи като пусна парното, вкарва много неприятна миризма на нещо изгоряло или не знам точно как да го опиша. Бе неприятна работа. Също отвън около чистачките, явно там е филтъра или от там засмуква въздух също мерише. Какво може да е
    Alfa Romeo 147, 1.6 - 120hp (ГИ - Emer Frank Plus OBD)

Антифриз, колега!
    Ако не е някой маркуч, дето е малко вероятно, спукал ти се е радиатора.
    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от Spunky Покажи съобщение
      Здравейте!
      Значи като пусна парното, вкарва много неприятна миризма на нещо изгоряло или не знам точно как да го опиша. Бе неприятна работа. Също отвън около чистачките, явно там е филтъра или от там засмуква въздух също мерише. Какво може да е
      Там, отвън около филтъра, кабели няма. Сменял ли си си филтъра скоро и наред ли е пластмасата над него, дето го пази един вид от вода?

---------- Post added at 20:28 ---------- Previous post was at 20:26 ----------

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
      Антифриз, колега!
      Ако не е някой маркуч, дето е малко вероятно, спукал ти се е радиатора.
      Те влизат ниско долу, а и той не казва за локва в краката
      Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
      156 1.8TS 16V (01.2001)
      147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
      0879369082

Comment

Няма нужда от локва, за да смърди!
        Все пак, само си теоритизираме
        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

То радиатора не е ли на големия кръг(или и парното има радиатор)
          Тази миризма идва 3-4 мин след като запаля колата и съм дал парното на (Hi) Мисля, че като е на 22-21 градуса не мирише толкова.
          Наистина като на нещо изгоряло мирише. Не съм забелязал да ми намалява антифриза... )

Иначе филтър не съм сменявал нито знам къде се намира... Сам мога ли да го проверя, в смисъл да не хода на сервиз...

Comment

Тази миризма идва 3-4 мин след като запаля колата и съм дал парното на (Hi) Мисля, че като е на 22-21 градуса не мирише толкова.
            Наистина като на нещо изгоряло мирише. Не съм забелязал да ми намалява антифриза... )

Иначе филтър не съм сменявал нито знам къде се намира... Сам мога ли да го проверя, в смисъл да не хода на сервиз...
            Имаш и радиаторче (топлообменник) в купето
            Филтърът ти е под пластмасовия капак отпред вдясно на прозореца. Има 4 винта, отвиват се и се повдига. Светваш си с едно фенерче и измъкваш мръсния филтър - той трябва да е под една пластмасова "козирка"
            Нали не си с двузонов климатроник?
            156 1.8TS 16V (01.2001)
            0879369082

Comment

Мисля, че е двузонов. Имам 2 електронни екрана с температурата и мога да задавам различни стойности на всеки.

Comment

Мисля, че е двузонов. Имам 2 електронни екрана с температурата и мога да задавам различни стойности на всеки.
                Двузонов е Имах подобен проблем след като купих колата След смяна на филтъра се оправи
                EXX- Alfa Romeo 147 1.6ТС 120к.с-2001г. - Gray /147-105к.с-2009г. - Black/ 147-105к.с-2008г.-Brown
                147-105к.с-2008г. - Brown/147-105к.с-2009г. - Red
                NEW-Cruze 1.8 16v 144к.с-2014г./BMW 120d 177к.с

Comment

Говориме за радиатора на парното.

Comment

Филтрите са ти вътре в купето, зад вентилатора . Тук имаше снимки някъде как се сменят. Или виж в owners manual
                    Last edited by NightRider; d.m.y г., 06:51.
                    156 1.8TS 16V (01.2001)
                    0879369082

Comment

Ами нищо не намерих. Както и да е. Таблото вътре в купето ли се разглобява за да се стигне до тези филтри

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
                        Имаш и радиаторче (топлообменник) в купето
                        Филтърът ти е под пластмасовия капак отпред вдясно на прозореца. Има 4 винта, отвиват се и се повдига. Светваш си с едно фенерче и измъкваш мръсния филтър - той трябва да е под една пластмасова "козирка"
                        Нали не си с двузонов климатроник?
                        ....

---------- Post added at 08:15 ---------- Previous post was at 08:15 ----------

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
                        Филтрите са ти вътре в купето, зад вентилатора . Тук имаше снимки някъде как се сменят. Или виж в owners manual
                        Последно къде,че нещо се обърка.

П.С.Филтъра ти се намира на много гадно място,филтрите са 2 броя,и са зад централната конзола,под един капак който е с 3 винта и се сваля надолу,после вилтрите излизат един по един настрани и наодлу....................
                        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                          ....

---------- Post added at 08:15 ---------- Previous post was at 08:15 ----------

Последно къде,че нещо се обърка.

П.С.Филтъра ти се намира на много гадно място,филтрите са 2 броя,и са зад централната конзола,под един капак който е с 3 винта и се сваля надолу,после вилтрите излизат един по един настрани и наодлу....................
                          Отново започваш - двузоновият климатроник има филтър, състоящ се от две филтърни плочки да ги наречем. Капакът им наистина е на гадно място м/у вентилатора и двигателния отсек (в краката на пътника), а не зад централната конзола
                          156 1.8TS 16V (01.2001)
                          0879369082

Comment

Колегата има електрически подгрев на въздуха и понеже са задънени филтрите,реотаните прегряват и смърдят на прегоряла жица.
                            Смени филтрите.
                            Last edited by myato; d.m.y г., 10:01.
                            Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                              Колегата има електрически подгрев на въздуха и понеже са задънени филтрите,реотаните прегряват и смърдят на прегоряла жица.
                              Смени филтрите.
                              A i kaто няма циркулация на въздух може да му изгори у-нието на вентилатора
                              156 1.8TS 16V (01.2001)
                              0879369082

Comment

Working...
                              X